japin, sushi Japin sushi ohje salty

Japin sushi

Keitä kukkakaalimuusi: poista kukkakaalista kova keskus ja pilko kukkakaali pieneksi silpuksi. Keittele pannulla tai kattilassa ranskankermassa kukkakaalia kasaan. Älä anna ruskistua. Kun kukkakaalimassa pehmennyt, siirrä se kulhoon ja aja sauvasekoittimella survokseksi. Saa jäädä vähän rakeiseksi. Lisää massaan hieman suolaa ja loraus riisiviinietikkaa tai muuta happoa. Jotta saisit massasta vielä jämäkämpää, lisää siihen mantelijauhoja ja anna turvota. Pilko kurkku, paprika ja porkkana suikaleiksi. Ota sushimatto ja aseta merilevälevy sen päälle. Laita riisiä lusikalla pitkittäin yhdelle levyn reunoista. Asettele riisin päälle porkkana ja kurkku. Rullaa levy tiukaksi rullaksi ja laita rulla sushimaton kanssa jääkaappiin vetäytymään ja odottamaan leikkausta. Tee toinen rulla jossa sisällä kurkkua ja paprikaa sekä maun mukaan wasabia.

Avocado ja lohi nigirit: muotoile käsin kukkakaalimassadta pötköjä. Kun kastelet kädet ei massa jää niin helposti käsiin. Leikkaa lohesta ja avocadosta pötköjen päälle sopivia paloja. Avocadon voit sitoa merilevänauhalla varovasti kiinni. (Merilevää voi leikata saksilla ja päät ”liimata” yhteen vedellä).

Ota vetäytyneet sushipötköt jääkaapista ja pois sushimatosta leikkuulaudalle. Kauniin leikkaustuloksen saat tarpeeksi terävällä veitsellä sekä kun kastelet veitsen joka palan välissä.

Nauti soijakastikkeen kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal / 100 g
Energia 548 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 10,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %