Keitä sarvimakaronit vedessä.
Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.
Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.
Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja annan tekeytyä siellä mieluiten yön yli.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 min- 1h.
Kalorilaskelma on suuntaa-antava. - Alkuperäisessä reseptissä on käytetty kuohukermaa. Tämä on laskettu kevytkermalla.
Pekonina on käytetty vähäkalorista vaihtoehtoa.
Loputuloksen kalorimäärää laskee, jos ja kun kokatessa kaadetaan osa aurinkokuivatun tomaatin öljystä pois. Samoin ravitsemusarvo voi muuttua, jos käyttää tomaattien ja paprikan lisäksi esimeerkikiksi porkkanaa ja muita kasviksia.