gluteiiniton, mantelileippä Gluteiiniton mantelileippä ohje salty

Gluteiiniton mantelileippä

Vatkaa munat ja lisää munavaaahtoon turkkilainen jogurtti. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-jogurttiseokseen.

lisää lopuksi juustoraaste.

Lusikoi taikina uunipellille leivinpaperin päälle 5-6 keoksi ruokalusikallinen kerrallaan ja muotoile siitä pyöreitä tai soikeita leipiä. jätä leipien väliin kohoamisvaraa. 

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

mantelileivät syödään halkaistuina. Ne sopivat erinomaisesti syötäviksi mm. lohen kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal / 100 g
Energia 1169 kJ / 100 g
Proteiini 17,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 21,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %