runebergin, torttu, , kevyempi, , myllyn, paras, Runebergin torttu, kevyempi (Myllyn Paras) ohje sweet

Runebergin torttu, kevyempi (Myllyn Paras)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Lisää  kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin Runebergintorttuvuokiin. Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Reseptistä tulee 6-8 korkeaa torttua. Muffinssivuokaan tehtynä määrä on noin kaksinkertainen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal / 100 g
Energia 977 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 40,4 g / 100 g
Rasva 5,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 24,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %