Mitä tahansa lihaisaa luuta. Kuvassa peurankylkipaloja. Mausta mielesi mukaan esim. puhdistamatonta merisuolaa, katajanmarjoja, laakerinlehtiä ja mustapippuria. Kaada vettä, niin, että lihat peittyvät ja lisää loraus luomu omenaviinietikkaa. Etikan happamuus irrottaa ravinteita luusta paremmin. Peitä kannella tai foliolla. Jos käytössäsi on leivinuuni tai haudutuspata käytä sitä. Uunissa ja kattilassakin onnistuu. Mitä pidempään haudutat, sen paremmin ravinteet irtoavat. Itse annan olla leivinuunissa tai lämmityskauden ulkopuolella haudutuskattilassa n. 10-24h. Jos olet valmistanut liemen tehotuotetusta eläimestä, voit kuoria jäähtyneenä rasvan pinnalta pois. Muutoin käytä myös rasva ravinnoksi. Luuydin on yksi ravintorikkaimmista ruoka-aineista, jota ihminen on käyttänyt ravintonaan jo ammoisista ajoista lähtien.
Jos haluat säilöä luulientä erikseen esim. jääpalamuotteihin tai pakastusrasiaan, siivilöi se erilleen ja pakasta. Voit käyttää kollageenipitoista lientä minkä tahansa ruuan pohjana.