rrr, kalaliemipata RRR Kalaliemipata ohje salty

RRR Kalaliemipata

Pyydä lihatiskiltä tai käytä itse kalastettujen kalojen perkuujätteet liemen pohjaksi. Lisää joukkoon pienempää kalaa. Kuvassa kuhan perkuujätteet ja muikkujen kera. Jos käytösssäsi on leivinuuni tai haudutuspata käytä sitä. Kattila ja uunikin käy. Mausta haluamillasi mausteilla. Itse käytin tällä kertaa mustapippuria, puhdistamatonta merisuolaa ja sinapinsiemeniä. Lisää vettä niin että kalat peittyvät. Laita kansi (tai folio) päälle ja hauduta vähintään muutamia tunteja. Leivinuunissa ja haudutuspadassa haudutan itse n. 10-18h. Isotkin ruodot pehmenevät. Voit käyttää kalaliemipadan sellaisenaan ruokien ja keittojen pohjana. Kalaliemipadasta saat luonnollisessa muodossa mm. kollageenia, gelatiinia, kalsiumia, fosforia ja kitiiniä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal / 100 g
Energia 413 kJ / 100 g
Proteiini 18,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 0 g / 100 g
Rasva 2,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %