atk, , mausteinen, kanakeitto ATK MAUSTEINEN KANAKEITTO ohje salty

ATK MAUSTEINEN KANAKEITTO

  1. Aloita kanan rintapalojen kypsentämisestä. Itse valmistan kanat aina uunin keskitasossa kiertoilmalla 170 asteessa 40 minuuttia kypsentäen. Kanoja ei tarvitse maustaa kuin kevyesti merisuolalla. Poista kypsistä rintapaloista nahka, luut ja jänteet. Revi haluamasi kokoisiksi paloiksi.

  2. Sitten siihen työläimpään vaiheeseen, eli vihannesten kuorimiseen ja pilkkomiseen. Poista kesäkurpitsasta kannat, katkaise keskeltä, halkaise puolikkaat puoliksi ja leikkaa noin 2 x 2 cm paloja. Poista parsakaalista kuivin kanta ja pilko varsi sekä nuput haluamasi kokoisiksi paloiksi.

  3. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi, samoin valkosipulin kynnet. Leikkaa sellerin varsien yläpäistä pois kuivat kohdat ja juurikohdasta noin 2-3 cm valkoinen osa. Leikkaa sellerinippu noin puolen sentin siivuiksi isolla veitsellä. Poista kukkakaalin kanta ja leikkaa nuput haluamasi kokoisiksi paloiksi muiden vihannesten joukkoon.

  4. Nyt kattilassa on kanat ja vihannekset. Lisää seuraavaksi tomaattimurska (suosittelen Muttia), kasvisliemikuutiot, vesi, curry, cajun (annostele tätä hieman vähemmän, jos et pidä tulisesta mausta), merisuola, voi tai oliiviöljy ja rouhi keiton joukkoon reilusti mustapippuria myllystä.

  5. Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kansi päälle ja anna kiehua keskilämmöllä 20-25 minuuttia.

  6. Lisää viimeisenä kookoskerma. Suosittelen tähän S-kaupoista saatavaa täysirasvaista Kara-kookoskermaa. Sekoita, tarkista mausteet ja nauti keitto tuoreen persiljasilpun kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal / 100 g
Energia 245 kJ / 100 g
Proteiini 3,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,5 g / 100 g
Rasva 4,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %