keto, moussaka, , kotigourmeeta, reseptiä, mukaillen, , Keto moussaka (kotigourmeeta reseptiä mukaillen) ohje salty

Keto moussaka (kotigourmeeta reseptiä mukaillen)

MEHUKAS KETO MOUSSAKA 2 munakoisoa Rasia Pirkka Luomu siitakesieniä reilusti juustoraastetta

Jauhelihakastike: 800g naudan tai karitsan jauhelihaa (tai molempia) 1 sipuli kuutioituna oliiviöljyä nokare voita valkosipulin kynsi raastettuna  1tlk tomaattimurskaa ½tl juustokuminaa ripaus timjamia ripaus muskottipähkinää kuivattua ruohosipulia paprikajauhetta tuoretta timjamia suolaa

Keto Bechamel kastike: Pieni kukkakaali 1dl ranskankermaa 25g voita ripaus muskottipähkinää ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot noin 1-1½cm viipaleiksi. Ripottele niiden molemmille puolille suolaa ja anna hikoilla sillä aikaa kun alat valmistaa kastikkeita. 

Aloitellaan jauhelihakastikkeella; Kuumenna oliiviöljyä ja nokare voita pannussa keskilämmöllä. Lisää pannuun sipuli ja valkosipuli ja kuullottele kunnes sipuli on läpikuultavaa.  Lisää sitten jauheliha pannuun ja nosta lämpöä. Mausta jauheliha ja paista kunnes kypsää. Lisää tomaattimurska ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää tuore timjami. Anna muhia sillä aikaa kun valmistat Keto Bechamel-kastikkeen.

Keto Bechamel-kastike Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi ja höyrytä kunnes pehmeitä.  Sekoita kaikki ainekset blenderissä kunnes kastike on kuohkeaa ja tasaista.

Sitten:

Taputtele talouspaperilla munakoisoviipaleista noussut neste niiden pinnasta. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 5-6 minuuttia. Voitele sillä aikaa laakea uunivuoka.  Laita vuuan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle munakoisoviipaleita. 

Lisää sitten toinen kerros jauhelihakastiketta, seuraavaksi tuoreet sieniviipaleet ja kerros Keto Bechamel-kastiketta. Lisää toinen kerros munakoisoja, taas jauhelihakastiketta, paksu kerros Keto Bechamel-kastiketta ja lopuksi pinnalle reilusti juustoraastetta. Ripottelin pintaan vielä kuivattua persiljaa. 

Paista uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna Keto Moussakan jäähtyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal / 100 g
Energia 480 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 8,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %