violan, tomaatti, , vuohenjuusto, keitto Violan tomaatti vuohenjuusto keitto ohje salty

Violan tomaatti vuohenjuusto keitto

Aloita valmistamaan tomaattikeitto kalttaamalla eli kuorimalla tuoreet tomaatit. Laita pari litraa vettä kiehumaan. Tee kuhunkin tomaattiin ristiviilto leikkuuveitsellä. Upota kaikki tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä pois reikäkauhan avulla heti kun niiden kuoret alkavat rypistyä ja irrota. Siirrä tomaatit astiaan, jossa on kylmää vettä ja anna tomaattien jäähtyä. Kuoren pitäisi nyt irrota helposti. Pilko kaltatut tomaatit pienemmiksi, samankokoisiksi paloiksi leikkuulaudalla. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja puserrettua valkosipulia hetken ajan paistinpannulla öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon paloitellut, kaltatut tomaatit (muista myös leikkuulaudalle tomaattien paloittelusta jäänyt "tomaattimehu"!) ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Lisää lopuksi joukkoon mausteet sekä tuorejuusto. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 15-20 minuuttia. Soseuta kypsynyt tomaattikeitto tehosekoittimessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 33 kcal / 100 g
Energia 137 kJ / 100 g
Proteiini 1,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 3 g / 100 g
Rasva 1,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %