Itketä ohueksi höylätty kesäkurpitsa suolalla (väh.15minuuttia) Paista jauheliha ja mausta lihaliemellä, mustapippurilla, valkosipulilla (suolalla). Lisää sekaan tomaattimurska. Jätä n. 0,5dl sivuun, joka laitetaan vuuan pohjalle ensin. Hauduta, kunnes kastike melko kuivaa.
Sekoita juustokastike mascarponesta, smetanasta ja pienestä määrästä juustoraastetta (lisäsin itse ripauksen suolaa).
Kuivaa kesäkurpitsat serlalla. Aloita kokoaminen: laita vuuan pohjalle sivuun jätetty tomaattimurska, sitten kesäkurpitsa siivuja lomittain, jauhelihakastikkeesta puolet, juustokastikkeesta puolet, päälle n.0,5dl juustoraastetta ja yrttisilppu. Toista kerrokset. Lopuksi vielä kerros kesäkurpitsaa ja päälle juustoraaste.
Paista uunissa 200asteessa noin 30minuuttia.