kuskussalaatti Kuskussalaatti ohje salty

Kuskussalaatti

Valmista kuskus. Keitä 2 dl vettä, johon on sekoitettu ripaus suolaa ja hieman oliiviöljyä. Kun vesi kiehahtaa, kaada se kuskusin päälle. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista sitruunamehu.

Pilko kesäkurpitsa siivuiksi. Paahda siivut pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle suolaa.

Halkaise tomaatit. Silppua punasipuli hienoksi.

Pilko chili ja valkosipuli hienoksi. Sekoita chili, valkosipuli, punasipuli, tomaatit, oliivit, oliiviöljy ja kesäkurpitsa kuskusin joukkoon. Lisää makusi mukaan suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle korianteria ja murusteltua fetaa sekä granaattiomenansiemenet.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal / 100 g
Energia 790 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 18 g / 100 g
Rasva 11,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %