kasvissosekeitto Kasvissosekeitto ohje salty

Kasvissosekeitto

Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisätä desi kerrallaan, jos tarve vaatii.

Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.

Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma sekä mustapippuri ja kuumenna vielä nopeasti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 45 kcal / 100 g
Energia 188 kJ / 100 g
Proteiini 0,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,9 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %