Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan kahteen litraan vettä yön ajaksi.
Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu sianliha ja hienonnettu sipuli, sekä porkkanasuikaleet. Jatka keittämistä vielä tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys. Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.
Tuoreen sianlihan asemesta voit käyttää myös palvikinkkua, säilykelihaa tai ruskistettua, maustettua jauhelihaa. Lisää kypsä liha keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.
Hernekeitto on maukasta myös ilman lihaa. Halutessasi voit lisätä keittoon 2-3 porkkanaa ja pienen palan selleriä kuutioina. Lisää kasvikset keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.
Vinkki!
Käytä ”lihana” keittoon pannulla rapeaksi käristettyä pekonia. Yllä olevaan keittomäärään riittää n. 140 g pekonia. Lisää pekoni keittoon loppuvaiheessa