konjakkisinappi Konjakkisinappi ohje salty

Konjakkisinappi

  1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin, älä kuitenkaan lämmitä seosta vielä. Aineiden sekoittaminen kylmänä estää sinapin paakkuuntumisen.

  2. Lisää koko ajan sekoittaen pienissä erissä kerma ja sen jälkeen kananmunat. Kun seos on tasainen, aloita sen kuumentaminen matalalla lämmöllä.

  3. Kun seos on lämmennyt, nosta tehoa ja kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä seosta, jottei kananmuna ala paakkuuntua.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

  5. Lisää etikka, ja halutessasi pieni määrä öljyä kiiltoa lisäämään. Jos haluat konjakkisinappia, heitä sekaan kaksi tai kolme lusikallista hyvää konjakkia. Myös viskiä ja jaloviinaa voi käyttää.

  6. Valuta sinappi pestyyn lasipurkkiin ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Sinappi on tässä vaiheessa vielä melko juoksevaa, mutta seos paksuuntuu jäähtyessään.

  7. Siirrä kylmänä jääkaappiin. Sinapin maku herää täyteen kukkaansa parin päivän päästä tekemisestä, joten aivan viime tippaan sen tekoa ei kannata jättää. Valmista sinappia tulee kolmisen desiä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal / 100 g
Energia 1240 kJ / 100 g
Proteiini 11,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 27,5 g / 100 g
Rasva 12,9 g / 100 g
Alkoholi 1,1 g / 100 g
Sokeri 24,5 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %