KETOVAIMON TOFFEEKARAMELLIT
2,5dl luomu kuohukermaa 1/2 rkl erytritolia eli karppisokeria tai 1 tl steviakidettä tai 12 tippaa steviatippoja 1 rkl voita Ripaus laadukasta merisuolaa
Laita pieneen kattilaan kerma ja sekoita vispilällä, kunnes kerma kiehuu. Pienennä levyä, mutta niin, että kerma koko ajan tasaisesti kiehuu. Lisää valitsemasi makeutus ja sekoita. Sekoita aina välillä ja huolehdi, ettei toffeeseos pala pohjaan. Lisää voi. Keitä kermaa ja voita kasaan, niin että seos selvästi paksuuntuu, väri muuttuu vähän tummemmaksi, rusehtavammaksi ja rakenne muuttuu toffeemaiseksi. Minulla tähän meni yli puoli tuntia. Ota kattila levyltä, kun toffee valmista.
Laita pikkulusikalla massaa esimerkiksi silikonisiin ”suklaa”- tai jääpalamuotteihin tai levitä leivinpaperin päälle vuokaan levyksi. Laita toffeet jääkaappiin jähmettymään ja irrota toffeet silikonivuoasta vasta, kun toffeet ovat kunnolla jähmettyneet. Leikkaa toffeelevy myös paloiksi, vasta kun levy on kunnolla jähmettynyt. Voit käyttää silikonivuoan myös pakastimessa, jolloin toffeet jähmettyvät nopeammin. Irrota toffeet vuoasta ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai pakastimessa. Meillä annoksesta tuli 15 karamellia.