vaalea, piparkakku Vaalea piparkakku ohje sweet

Vaalea piparkakku

250g voita/ margariinia N. 3 dl sokeria Vaahdotetaan, hierotaan yhteen kunnes sokeri ei ratise. 3 kananmunaa lisätään yksitellen taikinapohjaan. 7,5-8 dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 0,5 tl soodaa sekoitetaan osissa taikinaan, kunnes on tasainen taikina. Viedään viileään tekeytymään mielellään yön yli.  Paistetaan 200°c uunissa kunnes reunoissa on häivähdys väriä.  Ohjeesta tulee noin 120 - 130 piparia, riippuen kuinka ohueksi taikinan kaulii. Vaatii kaulitessa hyvin jauhotetun alustan ja kaulimen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 462 kcal / 100 g
Energia 1935 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 59,1 g / 100 g
Rasva 21,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 25,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %