KETOVAIMON PAREMMAT JUUSTOSÄMPYLÄT
170g juustoraastetta 4 kananmunaa 2 rkl vettä 1,5 rkl psylliumia (jauhetta) 1 dl Pofiberiä 2 tl leivinjauhetta 1 tl sipulijauhetta Ripaus suolaa
Sekoita kananmunat, juustoraaste ja vesi kunnolla sekaisin keskenään. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää kuiva-aineet juustoraaste-vesiseoksen sekaan nopeasti sekoittaen. Anna seoksen seistä muutama minuutti, että taikina turpoaa.
Nostele ruokalusikalla nokareita pellille, muotoile ja taputtele ne kostutetuilla käsillä pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Voit halutessasi ripotella esim. Seesaminsiemeniä tai muita siemeniä sämpylöiden päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13-15 min. Meillä annoksesta tuli 6 juustosämpylää. Täytä haluamallasi tavalla ja nauti. Säilytä juustosämpylät jääkaapissa ja voit niitä hyvin myös pakastaa.