korvapuustit, , paulanketoblogi, Korvapuustit, paulanketoblogi. ohje sweet

Korvapuustit, paulanketoblogi.

  • Riko neljä munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.

  • Sulata 100 g voita ja lisää se jugurtin kanssa munien joukkoon. Sekoita.

  • Mittaa kuivat aineet ( paitsi 0,5 dl makeutusta ja kaneli) eri kippoon  ja sekoita ne.

  • Lisää sekoitetut kuivat aineet muna-jugurttiseokseen. Sekoita esim puulastalla.

  • Anna taikinan hetken aikaa levätä. 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Ota uunipelti ja leivinpaperi. Laita hieman öljyä leivinpaperille ja kostuta kädet. 

  • Ota puolet taikinasta ja levitä se paperin päälle, ihan kostutetuin käsin litistelemällä. 

  • Laita päälle huoneenlämpöistä voita ja ripottele päälle kanelia ja makeutusainetta. Voit halutessasi jauhaa karppisokerin tomusokeriksi blenderissä ensin.

  • Rullaa sitten taikina samalla tavalla kun rullaisit kääretortun. 

  • Leikkaa sitten varovasti veitsellä paloja niin että tulee kolmion muotoisia. 

  • Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä. 

_ Paina vasta sitten kostutetuin sormin pullien keskeltä jotta saavat korvapuustimaisen ulkonäön.

  • Paista uunissa 175 asteessa noin 20min tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä. Itse jouduin välillä kääntämään pellin jotta paistui kaikkialta yhtä tummaksi.

  • Anna pullien hieman jäähtyä ja ripottele päälle halutessasi karppisokerista jauhettua tomusokeria. Tarjoile kahvin kera heti tuoreena ja laita osa pakastimeen niin saat sieltä helposti sulamaan otettua kuin vastaleivottua pullaa <3

Ohjeen löydät myös paulanketo.blogspot.com

Ravintosisältö / 100 g

Energia 309 kcal / 100 g
Energia 1285 kJ / 100 g
Proteiini 9,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,3 g / 100 g
Rasva 26,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %