paahdettu, myskikurpitsakeitto Paahdettu myskikurpitsakeitto ohje salty

Paahdettu myskikurpitsakeitto

Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.

Nostele kurpitsa- ja sipulilohkot pellille leivinpaperin päälle (kurpitsat kuoripuoli alaspäin). Valuta pavut ja ripottele ne kasvisten lomaan.

Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kumoa sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Tarjoa lisäkkeenä wasabikermaa ja paahdettuja pähkinöitä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal / 100 g
Energia 421 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,6 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %