Laita pastaa varten vesi kiehumaan isoon kattilaan.
Leikkaa pekoniviipaleet n. 1 cm leveiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää pannulle lämpöä ja paista suikaleet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi. Puolita tuoreet pinaatinlehdet.
Paina tagliatelle tai spagetti kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente".
Lisää pannulle sipulisilput ja kuullota niitä hetki. Lisää ryöpätty pinaatti ja kuumenna seos. Lisää vielä tuoreita pinaatin lehtiä ja kermaa, mausta mustapippurilla, suolalla ja lehtipersiljalla. Tarkista hyvä maku. Anna koko seoksen kuumentua.
Valuta vesi pois pastasta ja sekoita siihen paistettu pekoni-pinaattiseos. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät. Jaa pasta 3–4 syvälle isolle lautaselle.
Raasta pinaattipastan päälle parmesaanijuustoa.