voisilmäpullat Voisilmäpullat ohje sweet

Voisilmäpullat

KETOVAIMON PULLAT

4 kananmunaa 1 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukerma 50g  sulatettua voita 2 dl Pofiber eli perunakuitua 2 rkl Psyllium 1 tl Ksantaani 1,5 rkl leivinjauhetta 1,5 tl kardemumma  5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta 

Pinnalle: 1 kananmunan keltainen 3 rkl mantelilastuja 

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa. 

Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat halutessasi kananmunan keltuaisella (ei pakollinen). Ripottele pullien pinnalle esimerkiksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita. 

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä taikinasta tuli 9 pullaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal / 100 g
Energia 1038 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 22,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 2,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %