valkosipulipatongit Valkosipulipatongit ohje salty

Valkosipulipatongit

Ohjeella tulee kaksi pientä patonkia.

15g voisulaa 50g tuorejuustoa  2-3 valkosipulin kynttä 2 munaa 75g juustoraastetta 0,5 tl suolaa

Murskaa valkosipulit. Sekoita kaikki aineet. 

🔽 Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. 

1tl ksantaania 0,75 dl pofiberiä 0,25 dl mantelijauhetta 0,25 dl seesaminsiemeniä 1 tl leivinjauhetta

Taputtele kosteilla käsillä taikinasta leivinpaperille kaksi pötkylää, lisää pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 250°C 5-7min jonka jälkeen pudota paistolämpötila 225°C ja paista vielä 15-20min. Peitä patongit leivinpaperilla mikäli näyttää että pinta ruskistuu liikaa. :)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 314 kcal / 100 g
Energia 1308 kJ / 100 g
Proteiini 15,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 26 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 2,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %