parsa, aurajuustokeitto Parsa-aurajuustokeitto ohje salty

Parsa-aurajuustokeitto

valmistus 30 - 60 min

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalin kukinnot ja kuutioi varret. Kuori ja kuutioi perunat sekä omena.

Kuullota sipulit voissa suuressa kattilassa. Lisää parsakaalin varsiosat, perunat, maito, vesi ja suola kattilaan. Kasvisten ei tarvitse peittyä nesteeseen. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon omenakuutiot sekä parsakaalin kukinnot.

Nosta kattila pois levyltä. Kaada neste talteen erilliseen kulhoon ja soseuta kasvikset hienoksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Murenna sinihomejuusto joukkoon ja lisää nestettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mikäli keitto on mielestäsi keitinliemen lisäämisen jälkeen edelleen liian paksua, voit lisätä keittoon vettä tai maitoa. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna keitto uudelleen miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut kokonaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal / 100 g
Energia 355 kJ / 100 g
Proteiini 4,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,5 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %