kukkakaalimuussi Kukkakaalimuussi ohje salty

Kukkakaalimuussi

Valmista kukkakaalimuusi näin:

Pilko kukkakaalit kukinnoiksi.

Keitä kukkakaaleja kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 

Valuta kukkakaalit siivilässä, kumoa ne takaisin kattilaan ja soseuta ne.

Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.

Tarjoile kukkakaalimuusi esimerkiksi  lammasmurekkeen  kera.

2 kplkukkakaalia (eli noin 1 kg)

2 dlkasvislientä

100 gvoita

50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl, raastettuna)

1/2 tlsuolaa

1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö / 100 g

Energia 30 kcal / 100 g
Energia 126 kJ / 100 g
Proteiini 1,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,1 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %