KETOVAIMON MAUSTEVOIRUUSUKKEET 100g huoneenlämpöistä voita 1 tl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna Ripaus chilijauhetta Ripaus cayennepippuria 1/4 tl suolaa 1/2 tl timjamia
Anna voin pehmentyä huoneen lämmössä. Mittaa mausteet ja voi kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella (vispilöillä) voi kuohkeaksi, tähän menee noin 5 minuuttia.
Laita kuohkea maustevoivaahto pursotuspussiin, kestävään pieneen muovipussiin tai voit tehdä leivinpaperista/voipaperista myös tötterön. Ketovaimo käyttää ruusukkeita pursottaessaan tähtityllaa. Voit pursottaa ruusukkeita hyvin myös pelkän muovipussin tai leivinpaperitötterön avulla. Pursota maustevoiruusukkeita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai leikkuulaudan päälle.
Meillä tästä määrästä tuli 15 maustevoiruusuketta. Laita ruusukkeet jähmettymään jääkaappiin. Kun maustevoiruusukkeet ovat kunnolla kovettuneet, irrota ne varovasti ja laita kannelliseen pakasterasiaan ja säilytä ruusukkeita pakastimessa. Näitä on helppo käyttää suoraan pakastimesta pihvien tai ruoan päälle.
Voit tehdä halutessasi myös perinteisiä maustevoinappeja. Laita tällöin maustevoimassa tuorekelmun tai leivinpaperin päälle ja muotoile maustevoi leivinpaperin/tuorekelmun avulla pötköksi/tangoksi, laita jääkaappiin tai pakastimeen kohentumaan ja leikkaa kiekoiksi/napeiksi.