jauhemaksapihvit Jauhemaksapihvit ohje salty

Jauhemaksapihvit

Raasta peruna hienoksi raasteeksi, silppua sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita peruna, kananmuna, sipuli ja jauhettu maksa taikinaksi ja mausta puoli tl meiramia, tl suolaa ja puoli tl mustapippuria. Paista pannulla paksuhkoja pihvejä. Taikina on löysää mutta ei leviä pannulle ja isommalla pannulla voi paistaa n. kolme pihviä kerralla. Taikinaa kannattaa annostella kulhosta desimittaan, sopivia pihvejä tulee n. 0,75 dl taikinasta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal / 100 g
Energia 559 kJ / 100 g
Proteiini 12,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,5 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 83 %