karppi, kaalilaatikko Karppi kaalilaatikko ohje salty

Karppi kaalilaatikko

400 g sika-nauta jauhelihaa 23% 300-400 g keräkaalia 2 pientä porkkanaa 1 isohko sipuli N. 1 dl kuohukermaa n. 1 dl täysmaitoa

Paista jauheliha voissa kypsäksi ja laita uunivuokaan. Leikkaa sipuli (itse käytin pakastesipulisilppua), ja kuullota pannulla 15 g voissa, sekoita jauhelihaan. Sekoita tuorejuusto jauhelihaan tässä vaiheessa.  Kaali pilkotaan kohtuullisen isoiksi paloiksi ja paista se pannulla reilussa voimäärässä (30 g). Itse laitoin pilkotut porkkanat loppuvaiheessa vasta sekaan. Suolaa kaali paistettuasi sen sopivasti. Itse laitoin meiramia jauhelihaan ja suolaa, toisin kuin ap. ohjeessa että sopii paremmin ketogeeniseen jossa tarttee suolaa yli puolet enemmän kuin suositus on.  Sekoita paistettu kaali jauhelihaan vuoassa,  sekoita se sinne ja lisää maito sekä kerma lopuksi. Paista 175 asteessa uunissa 30 min.  Ja laske lämpö 100 asteeseen, anna olla toiset 30 minuuttia siinä lämmössä.  Kokeile vielä, onko kaali pehmennyt, ja jos on, ota se uunista. Anna vetäytyä hetki ja nauti sen jälkeen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal / 100 g
Energia 868 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 18,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %