.terävällä veitsellä niiden sisus irti siten, että reunaan jää noin puoli senttiä. Leikkaa sisukset pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppua pinnoitetulla pannulla öljyssä muutama minuutti.
Lisää kasviskuutiot ja jatka paistamista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta paprikalla ja chilijauheella.Kaada pannulle tomaattimurska, kiehauta seos ja anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pyöristä kastikkeen maku sokerilla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta kesäkurpitsaveneisiin hieman öljyä. Nosta ne vuokaan ja esikypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kastikkeen kypsyessä. Ota vuoka pois uunista.
Mausta kastike yrttisilpulla. Täytä veneet kastikkeella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin ylätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja veneet ovat kypsiä. Tarjoile keitetyn yrttiriisin ja salaatin kanssa. Tsatsiki, majoneesi tai kermaviilipohjainen kastike sopii mainiosti kasvisten mehevöittäjäksi, vaikkei ruoka sitä välttämättä kaipaakaan.
Vinkki! Kasvissyöjän version saat tekemällä kastikkeen jauhelihan sijaan soijaro