kesäkurpitsakeitto Kesäkurpitsakeitto ohje salty

Kesäkurpitsakeitto

Pilko sipuli, kesäkurpitsat ja porkkanat. Laita kattila kuumentumaan, lisää 2 rkl oliiviöljyä, kuullota 1,5tl kuminaa ja 1tl kurkumaa hetkinen. Lisää sipuli, porkkanat ja viimeisenä kesäkurpitsa. Anna sihistä lempeästi. Kuumenna noin 7dl vettä, jota kaadat kiehuvana kattilaan niin, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua. Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää 1 purkillinen (230g) kik-herneitä. Kuumenna. Aja hienoksi sauvasekoittajalla. Lisää 2dl kermaa ja kuumenna. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal / 100 g
Energia 280 kJ / 100 g
Proteiini 1,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,2 g / 100 g
Rasva 5,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %