kirsin, keto, tortillaletut Kirsin KETO Tortillaletut ohje salty

Kirsin KETO Tortillaletut

Erottele munista keltuaiset eri astiaan. Lisää valkuaisiin suolaa 0,5tl, ja teelusikan kärki rosépippuria ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes kiiltävää "kovaa" vaahtoa. Vaahdon tulee pysyä paikallaan kun kipon kääntää nurinpäin. Lisää keltuaisiin 0,5dl vettä ja vatkaa niitä koko ajan samalla kun lisäät 2tl Puhdistamon psylliumia. Vatkaa keltuaisia sen verran että psyllium on tasaisesti seassa. Yhdistä vaahdot, mutta älä vatkaa enää tässä vaiheessa paljoa, sen verran, että ovat sekaisin. Kaada vaahto leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista 200'c kiertoilmalla n.11min, kunnes hyvä väri pinnassa. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa lettu neljään osaan. Irrota tuoreeltaan leivinpaperista ja käytä heti. Jostain syystä onnistuu juuri Puhdistamon psylliumilla, eri merkkisellä en saanut yhtä hyvää sitkoa. Syö tortilla heti täyttämisen jälkeen. Lettu on tosi ohutta, kuvassa näyttää paksummalta. Pysyy just syömisen ajan kasassa ihan hyvin. Rosépippuri ei tietenkään pakollinen, tai voit laittaa vaikka jotain yrttiä. Juuri millekkään lettu ei maistu, kuten ei mielestäni kuulukkaan. Halutessasi isomman tortillan, levitä taikinasta kahdelle pellille pyöreät letut, eli lettu per pelti. Neljäsosapellin letun saa kyllä juuri ja juuri täytettyä ja taitettua, kuten tavallisen tortillankin ;) Jos on kovin pieniä munia, niin voi laittaa 4kpl.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal / 100 g
Energia 480 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 0,5 g / 100 g
Rasva 7,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %