kevyt, banaanikakku, , arlan, resepti, Kevyt banaanikakku (Arlan resepti) ohje sweet

Kevyt banaanikakku (Arlan resepti)

Ainekset 10 annosta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää maito, banaanisose ja limemehu. Käännä sekaan kananmunat vuorotellen jauhoseoksen kanssa.  Laita taikina voideltuun ympyränmuotoiseen (n. 22 cm halkaisijaltaan) kakkuvuokaan. Paista kakku 175 °C uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyys. Jätä kakku noin 10 minuutiksi uunin jälkilämpöön kypsymään. Käännä kakku ritilälle.  Tarjoile banaanikakku sellaisenaan tai vaniljarahkan kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 187 kcal / 100 g
Energia 783 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,3 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 22,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %