tomaattikeitto, , arlan, ohje, Tomaattikeitto (Arlan ohje) ohje salty

Tomaattikeitto (Arlan ohje)

  1. Tuoreiden tomaattien kalttaus: laita pari litraa vettä kiehumaan. Tee kuhunkin tomaattiin muutama pieni viilto leikkuuveitsellä. Upota kaikki tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä pois reikäkauhan avulla heti kun niiden kuoret alkavat rypistyä ja irrota. Anna kaltattujen tomaattien jäähtyä. 

  2. Kuori tomaatit ja pilko ne pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja puserrettua valkosipulia (2 kynttä) hetken ajan paistinpannulla öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon paloitellut, kaltatut tomaatit (muista myös leikkuulaudalle tomaattien paloittelusta jäänyt "tomaattimehu"!) ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia.

  3. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Lisää lopuksi joukkoon mausteet sekä tuorejuusto. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 15-20 minuuttia. 

  4. Soseuta valmis keitto tehosekoittimessa. 

  5. Koristele keitto basilikanlehdillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 39 kcal / 100 g
Energia 168 kJ / 100 g
Proteiini 1,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %