Resepti:
Eroita munanvalkuaiset keltuaisista. Aloita vatkaamaan munanvalkuaisia ja lisää sekaan viinikivi. Kun valkuaiset kovettuvat hieman, lisää hiljalleen joukkoon erythrithol.
Vatkaa kunnes seos muodosta “huippuja”.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa, kunnes se muodostaa pehmeitä “huippuja” Varo ettet ylivatkaa.
Kolmannessa kulhossa riko kananmunankeltuaiset ja sekoita ne vanilijauutteen tai jauheen kanssa. Voit käyttää myös sekoitusta kummastakin, jos haluat voimakkaan vanilijamaun.
Sekoita hiljalleen vatkatut munanvalkuiaset kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi keltuaiset ja sekoita hiljalleen lastalla kunnes seos on tasaisesti sekaisin.
Laita seos pakastimen kestäviin astioihin ja anna jäähtyä noin 2-4 tuntia, kunnes jäätelö on kovettunu.
Nauti
Vinkki: Tämän reseptin avulla valmistat pehmeää ja kermaista jäätelöä. Kuitenkin, kun se on seissyt pakastimessa yli 4 tuntia, se kovettuu kovaksi. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää sen pehmeänä: – Lisää noin 0,5dl vodkaa tai muuta alkoholia. Vodka on paras sen neutraalin maun ansiosta. – Lisää kasvisglyseriiniä noin 1-2 rkl. Tämä ainesosa ehkäisee kiteytymistä. – Voit myös kokeilla lisätä MCT-öljyä noin 0,2dl