KETOVAIMON PORKKANAKAKKU
5 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1/2 dl stevia sweet crystal kide tai 1 dl erytritoli
1/2 dl kookosjauhoa
2 dl mantelijauhetta tai 1 dl pofiberiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
50 g voita sulatettuna
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 iso (150g) porkkanaa
1 pieni (100g) kesäkurpitsaa
1/2 rkl voita vuoan voiteluun
1 rkl mantelijauhetta tai pofiberiä vuoan ”jauhottomiseen”
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja pingota se irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele irtopohjavuoan reunat voilla ja ”jauhota” reunat mantelijauheella tai pofiberillä.
Vispaa munat, kuohukerma ja haluamasi makeutus (meillä stevia sweet crystal kide) hyvin sekaisin, ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi ja lisää se vielä taikinan joukkoon. Kuori porkkana ja raasta se raasteeksi. Pese kesäkurpitsa ja ota päät pois. Raasta kesäkurpitsa raasteeksi. Lisää raasteet muun taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan tai piirakka vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista ettei kuorrute sula kakun päälle.
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl erytritolia tai 1 tl stevia sweet crystalia
1,5 dl kuohukermaa
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
Koristeeksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kuorimaveitsellä leikattuja ohuita porkkanasuikaleita.
Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella seos kuohkeaksi. Levitä kuorrute lusikalla tai nuolijalla porkkanakakun päälle. Voit myös halutessasi jättää vähän kuorrutusta ja pursottaa kuviota kakun reunoille koristeeksi. Voit koristella kakun mantelirouheella, mantelilastuilla ja/tai vaikka ohuilla porkkanan suikaleilla.
Tästä kakusta tulee 15 palaa.