KETOVAIMON JUUSTOINEN PELTILEIPÄ
reilu 6 dl (300g) juustoraastetta
6 munaa
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl Urtekram italialainen mauste (sisältää suolaa) tai voit laittaa myös 0,5 tl Suolaa
ja 0,5 tl haluamaasi yrttiä tai yrttimaustetta
Pinnalle:
3,5 rkl Erilaisia siemeniä (me laitoimme 1 rkl auringonkukansiemeniä, 1 rkl kurpitsansiemeniä, 1 rkl hampunsiemeniä, 0,5 rkl seesaminsiemeniä)
laadukasta suolaa rouhittuna (laitoimme rosmariinisuolaa)
Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään. Anna seoksen seistä muutama minuutti, että psyllium turpoaa. Nostele taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille lusikalla ja taputtele lusikalla tai kostutetuin käsin tasaiseksi levyksi. Meillä on isompi uunipelti käytössä ja taikina riittää hyvin myös siihen. Peltileivästä saakin tulla melko ohutta.
Paista leipää uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10-15 min. Peltileipä on herkullista lämpimänä, mutta maistuu myös kylmänä. Peltileipää voi myös pakastaa.
Leikkasimme peltileivän 25 palaan.