KETOVAIMON PELTILEIPÄ
6 kananmunaa 1 dl auringonkukansiemeniä 1 dl seesaminsiemeniä 1/2 dl kurpitsansiemeniä 1/2 dl hamppurouhetta 2 rkl psylliumia 2 tl leivinjauhetta 1 tl suolaa 0,5 tl yrttimaustetta tai haluamaasi yrttiä (ei välttämätön)
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna seoksen seistä muutama minuutti, että psyllium turpoaa. Nostele taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille lusikalla ja taputtele lusikalla tai kostutetuin käsin tasaiseksi levyksi. Meillä isompi uunipelti käytössä ja taikina riittää hyvin myös siihen. Peltileivästä saakin tulla melko ohutta.
Paista leipää uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10-15 min.
Peltileipä on herkullista lämpimänä, mutta maistuu myös kylmänä. Peltileipää voi myös pakastaa ja rapeaa siitä saa myös leivänpaahtimessa paahtamalla.