KETOVAIMON BROILERI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
340 g Mozzarellajuustoraastetta
4 rkl Maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl Mantelijauhetta tai 1,5 dl Pofiberiä
2 tl leivinjauhetta
2 kananmuna
Ripaus suolaa
Mittaa mozzarellajuustoraaste kulhoon ja sulata se kunnolla joko uunissa tai mikrossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, mikäli juustot eivät sekoitu, lämmitä niitä vielä hetki lisää. Mittaa toiseen kulhoon mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sekoita. Lisää sekä kuiva-aineet että kananmuna juustojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vaivaa taikinaa kostutetuin käsin, kunnes taikinasta tulee kiinteää ja mantelijauho on sekoittunut taikinaan hyvin. Voit lopuksi lorauttaa pienen lorauksen oliiviöljyä taikinan päälle ja vaivata öljyn vielä taikinan sekaan.
Painele taikina kostutetuin tai öljytyin käsin leivinpaperin päälle uunipellille. Voit myös kaulita pohjaa toisen leivinpaperin läpi.
Täyte:
450g maustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita
1 rkl voita
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
2 kevätsipulin vartta
200 g kirsikkatomaatteja
1 pötkö (200g) vuohenjuustoa
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
0,5 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Basilikaa (kuivattu tai tuore)
Pilko broilerin fileepihvit pieniksi paloiksi. Paista broilerin palat paistinpannulla ja mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla. Ota paistinpannu pois levyltä.
Levitä kaulitun taikinan päälle paistetut broilerin palat tasaiseksi kerrokseksi. Levitä viipaloidut kirsikkatomaatit ja kevätsipulin viipaleet tasaisesti piirakan päälle.
Sekoita kulhossa sekaisin kananmunat, kuohukerma, suola, basilika, mustapippuri sekä juustoraaste. Levitä seos lusikalla piirakan täytteiden päälle tasaisesti. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi ja asettele piirakan pinnalle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja pinta kauniisti vähän ruskistunut. Jaoimme piirakan 16 osaan.