KETOVAIMON MAIDOTON PIZZAPOHJA
3 kananmunaa 1 rkl oliiviöljyä 1 dl Vettä 2 dl pofiber perunakuitua 1 rkl psylliumia (hienoa) 1 tl Suolaa (1 rkl oliiviöljyä kaulimiseen)
Sekoita kananmunat, oliiviöjy ja vesi hyvin sekaisin käsivispilällä. Sekoita toisessa kulhossa kuiva-aineet sekaisin. Lisää kuiva-aineet kanamuna-öljy-vesi seokseen nopeasti sekoittaen, sekoita vain sen verran kun kaikki aineet on hyvin sekaisin. Taikina turpoaa nopeasti. Anna taikina tekeytyä muutama minuutti. Tee käsillä taikinasta pallo. Lisää loput 1 rkl öljystä taikinan pintaan. Laita taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kauli toisen leivinpaperin läpi taikina ohueksi ja koko uunipellin kokoiseksi pohjaksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi varovasti pois.
Meillä iso uuni, taikina riittää sellaiseenkin. Pohjasta saa tulla ohut.
Esipaista pohjaa uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ota pohja uunista ja irrota varovasti leivinpaperista ja käännä pintapuoli alaspäin. Paista vielä keskitasolla pari minuuttia.
Anna pohjan hetki jäähtyä ennen täyttämistä.
Täytä mieleisillä täytteillä ja paista uudestaan täytteiden kanssa. 225 asteessa noin 5-10 min. Jos sinulla on täytteitä paksummin lisää tarvittaessa paistoaikaa.