KETOVAIMON VÄLIMERENSALAATTI
500g Kesäkurpitsaa
1 kpl (70g) Punasipulia
40 g mustia oliiveja
250 g Kirsikkatomaatteja
50g Rucolaa
50g pinaattia
100g Fetajuustoa
Tuoretta Basilikaa
Kastike:
1/2 dl Oliiviöljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa/viinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa kuutioiksi. Laita kesäkurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä, mutta niissä on vielä rakennetta eivätkä ne ole ylikypsiä. Käännä kuutioita tarvittaessa välillä.
Huuhtele salaatit ja kasvikset. Pilko punasipuli, oliivit sekä kirsikkatomaatit. Revi rucolat käsin pienemmiksi. Laita kaikki salaatinainekset kulhoon.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään sekaisin ja valuta kastike salaatin sekaan. Sekoita salaatti sekaisin.m kastikkeen kanssa. Nauti lämpimänä tai kylmänä.