Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää voi sekaan.
Tulee muruseos josta otetaan erilleen1/4 (päälle tuleva muruseos).
Lisää jäljelle jääneeseen 3/4 turkkilainen jogurtti ja muna.
Levitä taikina piirakka vuokaan.
Esipaista 12 min 180°. Muruseos:
Lisää 1/4 muruseokseen 1dl mantelijauhoja tai jos ei ole vielä murumaista, lisää hieman vielä. (Jauhojen merkki vaikuttaa tähän.)
Täyte:
Mittaa kuhoon turkkilainen jogurtti, smetana, makeutus, vanilija, sitruuna ja munat.
Sekoita
Kaada ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
1
Ripottele muruseos pinnalle ja paista n.15min kunnes täyte hyytynyt ja pinta kauniin värinen.
Anna jäähtyä ennen nauttimista.
Vinkki! Piirakkaan voi laittaa myös marjoja, raparperiä tai hedelmiä halutessa.