KETOVAIMON RAPARPERIPIIRAKKA
POHJA:
3 kananmunaa
1 rkl Stevia Sweet crystal kidettä tai 2 rkl erytritolia
1 tl Vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl Pofiberiä tai 2 dl mantelijauhetta
50 g sulatettua voita
1 rkl voita vuoan voiteluun
Ohje Ketovaimon raparperipiirakkaan:
Sekoita kananmunat käsivispilällä kevyesti sekaisin ja lisää makeutus sekä vaniljajauhe/uute. Mittaa kuiva-aineet toisessa kulhossa ja sekoita. Lisää kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita. Sulata voi ja sekoita se tsikinan joukkoon.
Voitele piirakkavuoka. Kaada piirakkataikina vuokaan ja levitä vuoan pohjalle tasaisesti.
TÄYTE:
300g maustamatonta jogurttia
1 rkl Stevia Seeet crystal kidettä tai 2 rkl karppisokeria tai erytritolia
2 kananmunaa
1 rkl sitruunan mehua
200g raparperia
Kuori raparperit tarvittaessa (ohuempia ei tarvitse kuoria). Pilko raparperit pieniksi. Sirottele raparperin palat piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Mittaa kulhoon maustamaton jogurtti, makeutus, sitruunamehu ja kananmunat. Sekoita täyteen aineet sekaisin ja tasaiseksi. Levitä täyte piirakkapohjan ja raparperien päälle ja tasoita tarvittaessa.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia.