Pilko kasvikset.
(Ohjeen mukaiset painot: 1 keskikokoinen parsakaali, 1 pieni munakoiso, 1 keskikokoinen paprika, 1 pieni kesäkurpitsa.)
Höyrytä kasviksia 5-10 min.
Kaada kerma astiaan (mittakannu). Lisää mausteet. Jos haluat gratiinista "kiinteän", lisää mukaan yksi kananmuna (keskikokoinen n. 55g, 74 kcal). Kuori ja pilko/ puserra mukaan 3-4 valkosipulikynttä.
Kaada höyrytetyt kasvikset uunivuokaan, lisää maustettu kerma-mausteseos ja vesi (+kananmuna). Ripottele päälle mozzarellajuustoraaste ja sinihomejuustoa.
Paista uunissa 200 astetta (kertoilma 150-
20-30 min.
Reseptistä tulee 10 annosta (á 200g).
Maustaa voi mielen mukaan yrteillä.