peruskasvisgratiini Peruskasvisgratiini ohje salty

Peruskasvisgratiini

  1. Pilko kasvikset. (Ohjeen mukaiset painot: 1 keskikokoinen parsakaali, 1 pieni munakoiso, 1 keskikokoinen paprika, 1 pieni kesäkurpitsa.)
  2. Höyrytä kasviksia 5-10 min.
  3. Kaada kerma astiaan (mittakannu). Lisää mausteet. Jos haluat gratiinista "kiinteän", lisää mukaan yksi kananmuna (keskikokoinen n. 55g, 74 kcal). Kuori ja pilko/ puserra mukaan 3-4 valkosipulikynttä.
  4. Kaada höyrytetyt kasvikset uunivuokaan, lisää maustettu kerma-mausteseos ja vesi (+kananmuna). Ripottele päälle mozzarellajuustoraaste ja sinihomejuustoa.
  5. Paista uunissa 200 astetta (kertoilma 150-
  6. 20-30 min.

Reseptistä tulee 10 annosta (á 200g). Maustaa voi mielen mukaan yrteillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal / 100 g
Energia 460 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 9,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %