Ainekset (20 palaa) Raparperipiirakan muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan 2 dl piimää 1 muna
Raparperipiirakan täyte 1 L raparperia (paloiteltuna) 200 g kermaviiliä 250 g maitorahkaa 2 dl sokeria 2 munaa 3 tl vaniljasokeria.
Tee näin 1 h 25 min { AKTIIVINEN40 min PASSIIVINEN45 min
Raparperipiirakka leivotaan näin:
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.