raparperipiirakka, Raparperipiirakka ohje sweet

Raparperipiirakka

Ainekset (20 palaa) Raparperipiirakan muruseos

250 g voita

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

Lisäksi pohjataikinaan 2 dl piimää 1 muna

Raparperipiirakan täyte  1 L raparperia (paloiteltuna)  200 g kermaviiliä 250 g maitorahkaa 2 dl sokeria  2 munaa 3 tl vaniljasokeria. 

Tee näin 1 h 25 min { AKTIIVINEN40 min PASSIIVINEN45 min

Raparperipiirakka leivotaan näin:

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).

Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.

Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal / 100 g
Energia 962 kJ / 100 g
Proteiini 4,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 31,5 g / 100 g
Rasva 8,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %