mustikkadonitsit, glut, ja, maidoton, Mustikkadonitsit(glut.ja maidoton) ohje sweet

Mustikkadonitsit(glut.ja maidoton)

Ainekset 10-12 pieneen donitsiin:

1 dl (kasvi)maitoa valintasi mukaan

2 tl omenaviinietikkaa(kookosviinietikka)

1 tl vaniljauutetta

1 ¼ – 1 ½ dl vaahtera- tai agavesiirappia (myös hunaja sopii erinomaisesti, mikäli lopputuloksen ei tarvitse olla vegaaninen)

¾ dl miedon makuista öljyä

5 dl kaurajauhoja (gluteeniton jauhoseos toimii myös ongelmitta)

½ tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

100g mustikoita

Halutessasi:

Ripaus kanelia tai kardemummaa

1-2 tl sitruunankuoriraastetta

(raaka)suklaata koristeluun

Tee näin:

• Laita uuni lämpenemään 175 C°.

• Sekoita kulhossa keskenään maito, omenaviinietikka, vaniljauute, makeutus sekä öljy. Laita sivuun odottamaan.

• Sekoita loput aineet keskenään toisessa kulhossa mustikoita lukuun ottamatta.

• Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Älä sekoita yhtään enempää kuin tarvis, sillä se vaikuttaa valmiiden donitsien koostumukseen. Kääntele varovasti joukkoon myös mustikat, jotta ne eivät hajoa ja värjää koko taikinaa.

• Jaa taikina muffinipeltien koloihin, niin että noin 1/3 jää tyhjäksi. Donitsit kohoavat suht paljon.

• Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuutin ajan tai kunnes donitsit ovat hyvin kohonneita ja taikina ei ole enää märkää.

• Anna donitsien levätä noin 5 minuuttia pellillä ennen kuin otat ne pois koloistaan. Anna jäähtyä hyvin. 

Eka kerralla pidin 12 minuuttia ja taikina jäi vähän kostean tatinaksi. Kokeile pitää kauemmin uunissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal / 100 g
Energia 1238 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 31,7 g / 100 g
Rasva 14,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,3 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %