KETO-PARISKUNNAN TEXMEX-VUOKA
400 g naudan jauhelihaa 1 rkl voita 1/2 tl Chiliä 1 tl Paprikajauhe 1 tl Juustokuminaa 1/2 tl Valkosipulijauhetta 1/4 tl Cayennepippuria 1 sipuli silputtuna 1 pieni (80g) Paprika 1 pieni prk (210g) Mutti tomaattimurskaa (tai muu sokeriton, katso HH) 1/2-1 tl suolaa 600 g kukkakaalia 4 kananmunaa 1 prk (2 dl) kuohukermaa 1 tl mustapippuria rouhittuna 100 g juustoraastetta
Paista jauheliha ja lisää mausteet. Lisää pannulle pilkottu paprika sekä sipuli ja paistele seosta, kunnes sipulit ja paprikat vähän pehmenevät. Lisää tomaattimurska paistinpannulle ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Voit lisätä hieman vettä, jos seos liian kuivaa.
Paloittele kukkakaali haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paloittele myös kukkakaalin varsiosat mukaan. Voitele vuoka voilla ja laita vuoan pohjalle pilkotut kukkakaalit sekä jauhelihaseos. Voit joko sekoittaa kukkakaalit ja jauhelihaseoksen keskenään tai laittaa kerroksittain vuokaan.
Sekoita kananmunat, kuohukerma, suola, rouhittu mustapippuri ja juustoraaste sekaisin kulhossa. Kaada seos vuokaan kukkakaalien ja jauhelihaseoksen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi salaatin, ranskankerman, guacamolen ja/tai salsan kanssa. Meillä tuli tästä vuoasta 8 reilun kokoista palaa.