KETOPARISKUNNAN INKIVÄÄRI-KURKUMASHOTTI
1,5 l vettä 200g tuoretta inkivääriä 2,5 cm pala tuoretta kurkumaa tai 2 tl luomu kurkumaa mausteena 1,5 luomu sitruunaa Rouhittua mustapippuria
Kuori ja paloittele tuore inkivääri ja kurkuma. Mittaa kattilaan vesi ja lisää joukkoon paloiteltu inkivääri ja kurkuma. Rouhi sekaan mustapippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin. Pese sillä aikaa luomu sitruuna hyvin ja paloittele lohkoiksi. Ota kattila liedeltä, lisää joukkoon sitruunan lohkot ja laita kansi päälle. Anna juoman hautua puolisen tuntia. Siivilöi seos ja kaada lasipulloihin tai kannelliseen lasikannuun ja anna jäähtyä. Laita jäähtyneenä jääkaappiin ja säilytä jääkaapissa.
Ketovaimo on kehittänyt seuraavan reseptin ja teemme tämän satsin aina kerralla ja se riittää kahdelle yhdeksi viikoksi. Juomme joka aamu noin desin shottia ja juoma säilyy jääkaapissa hyvin ainakin tuon viikon.