Viipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise pinta öljyllä. Grillaa viipaleita noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat raidat. Voit myös paistaa kesäkurpitsat parilapannussa. Mausta reilusti suolalla.
Laita loppu öljy kesäkurpitsoille sopivaan kannelliseen astiaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet joukkoon. Vuole hyvin pestyn sitruunan kuori kuorimaveitsellä joukkoon. Lisää 1 rkl sitruunan mehua, kaprikset liemineen sekä sokeri ja sekoita.
Upota jäähtyneet kesäkurpitsaviipaleet öljyyn ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi. Kesäkurpitsat sopivat leivän päälle, salaattiin tai grilliruoan kanssa. Ne säilyvät viikon jääkaapissa.