jauhelihapiirakka, keto Jauhelihapiirakka keto ohje salty

Jauhelihapiirakka keto

Jauhelihapiirakka

Ohje

Pohja: 100 g voita tai gheetä 2 dl mantelijauhoja 1,5 rkl karkeaa psylliumia 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa

Sulata voi ja sekoita pohjan aineet keskenään kulhossa. Levitä taikina lusikalla  voideltuun piirakkavuokaan (pohjan halkaisija n. 24 cm).  Aluksi tuntuu, että taikinaa on ihan liian vähän, mutta yllättäen se riittää koko vuoan pohjalle. Taikinaa ei nostella reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. 

Täyte: 300 g jauhelihaa 1 pieni punasipuli 2 munaa 2 dl mascarponea/vispi- tai kookoskermaa 1 tl suolaa ripaus mustapippuria

Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.  Levitä varovasti (ettei pohja lähde mukaan) esipaistelun pohjan päälle paistettu jauheliha ja punasipulit.

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mascarpone/kerma/kasvimaito. Kaada pohjan päälle ja levitä seos esimerkiksi puisella voiveitsellä. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen syömistä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal / 100 g
Energia 1290 kJ / 100 g
Proteiini 13,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,1 g / 100 g
Rasva 29,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,7 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %