Jauhelihapiirakka
Ohje
Pohja: 100 g voita tai gheetä 2 dl mantelijauhoja 1,5 rkl karkeaa psylliumia 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa
Sulata voi ja sekoita pohjan aineet keskenään kulhossa. Levitä taikina lusikalla voideltuun piirakkavuokaan (pohjan halkaisija n. 24 cm). Aluksi tuntuu, että taikinaa on ihan liian vähän, mutta yllättäen se riittää koko vuoan pohjalle. Taikinaa ei nostella reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia.
Täyte: 300 g jauhelihaa 1 pieni punasipuli 2 munaa 2 dl mascarponea/vispi- tai kookoskermaa 1 tl suolaa ripaus mustapippuria
Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä varovasti (ettei pohja lähde mukaan) esipaistelun pohjan päälle paistettu jauheliha ja punasipulit.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mascarpone/kerma/kasvimaito. Kaada pohjan päälle ja levitä seos esimerkiksi puisella voiveitsellä. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen syömistä.