Tällä reseptillä saa aikaan helposti herkullisia lihapullia ilman turhia täyteaineita. Lihapullien kyytipojaksi sopii tomaatti- tai kermakastike. Alkuperäinen resepti Tomi Björckin käsialaa.
( https://www.is.fi/ruokala/resepti/art- 2000001003792. html )
Valmistusaika n. 30 min.
Sekoita isossa kulhossa keskenään jauheliha, kananmunan keltuaiset, parmesaanijuusto sekä tuore persilja.
Rouhi aineet kunnolla sekaisin paljain käsin niin, että jauhelihan rakenne rikkoutuu.
Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Huomioi, että parmesaani itsessään on suolaista.
Muotoile pulliksi ja paista pullat laakealla paistinpannulla öliiviöljyssä kypsiksi.
(Jos teet kylkeen kastikkeen, ruskista lihapullat nopeasti kuumalla pannulla ja anna hautua kypsäksi kastikkeessa.)
Nauti. 😋