munasalaatti, karita, tykkä Munasalaatti Karita Tykkä ohje salty

Munasalaatti Karita Tykkä

Ainekset 4 annosta

Munasalaatti.  (noin 4 annosta) 5 huoneenlämpöistä kookasta luomumunaa 3 rkl hienoksi kuutioitua punasipulia 1/2–3/4 dl majoneesia 1 rkl Dijon sinappi 2 rkl persiljaa hienoksi pilkottuna 2 rkl ruohosipulia hienoksi pilkottuna 1 tl sitruunamehua suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käännä sitten lämpö niin pienelle, ettei kuplia enää tule. Laske huoneenlämpöiset munat siivilää tai kauhaa apuna käyttäen hitaasti ja varovasti veteen. Käännä lämpö takaisin kuumemmalle, niin että poreilu alkaa ja keitä munat 12 minuuttia.

Siirrä munat jäävesihauteeseen muutaman minuutiksi, jotta kypsentyminen pysähtyy ja munat jäähtyvät. Kun munat ovat viilentyneet niin, kuori ne ja laita kulhoon. Leikkaa munat rouheasti lohkoiksi tai pilko pienemmiksi jos haluat ”hienomman” koostumuksen. Itse pidän salaatista, jota ei ole liian hienosti yritetty pilkkoa. Lisää punasipuli, ruohosipuli, persilja, majoneesi, Dijon-sinappi ja sitruunamehu, ja sekoita raaka-aineet huolellisesti yhteen. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile yksin tai kylmien/lämpimien kalojen kaverina, pienten Roomain-salaatin tai sikurisalaatin lehtien päällä, perunoiden, piiraiden tai leivän kanssa tai vaikka ihanien tankoparsojen kera.

P.S. Munat voivat halkeilla, jos käytät kylmiä munia. Käytä tässä siis aina huoneenlämpöisiä munia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal / 100 g
Energia 647 kJ / 100 g
Proteiini 9,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 12,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %